Etusivu

  

 

 Tervetuloa Puulan Kalastusalueen kotisivuille! 

Puulavesi, paikkakuntalaisittain pelkästään Puula, sijaitsee Etelä-Savossa, Hirvensalmen, Kangasniemen kuntien ja Mikkelin kaupungin alueilla. Sen pinta-ala on 330  km² ja se on Suomen 13. suurin järvi. Vesistön keskisyvyys on 9,2 metriä ja syvin kohta 62 metriä. Puula vastaanottaa koillisesta Läsäkosken kautta Kyyveden alueen vedet ja laskee Kissakosken kautta Mäntyharjun reittiin.

Puula on muodoltaan laajoista selistä muodostuva monimuotoinen, niukkaravinteinen ja kirkasvetinen järviketju. Sille ovat tunnusomaisia jylhät, karut, kallioiset rannat sekä monin paikoin rannan tuntumassa kasvavat lehtipuuvaltaiset metsät. Puula on kansalaisäänestyksessä 2011 valittu Etelä-Savon maakuntajärveksi!

1800-luvun puoliväliin saakka Puulan vedet laskivat Suonteeseen Sysmän reitille. Vuonna 1854 Puula liitettiin Kissakosken kanavalla Mäntyharjun reittiin. Tällöin järven veden pinta laski n. 2,5 m. Kanavahankkeen varhaisvaiheista kertoo Turun viikkosanomat 30.9.1820.

Puulavesi kuuluu vedenlaatunsa, monipuolisen luontonsa ja monin paikoin myös vähäisen asutuksensa vuoksi tärkeimpiin maakunnan luontokohteisiin. Sen rikkonainen ja karu saaristoluonto on omaleimainen. Alue on myös maisemaltaan erittäin arvokas.

Puulan Kalastusalueen tehtävänä on vesialueen osakkaiden edunvalvojana huolehtia kalavesien säilymisestä elinvoimaisena ja monimuotoisena palvelemaan käyttäjäkuntaa niin kotitarve- tai ammattikalastajien, viehekalastajien kuin matkailuyrittäjienkin tarpeisiin.

Kalastusalueen sivuille olemme keränneet tietoa Sinulle, joka arvostat kalastusta puhtaassa ja luonnonkauniissa vesistössä, hyödynnettäväksi niin työssä kuin vapaa-aikana.

Tervetuloa viihtymään Etelä-Savon maakuntajärvelle - Puulalle !

 Puula-forum 2018

Järjestyksessä kuudes seminaari pidettiin Kangasniemi-salissa 5.7. klo 12-17. Tarjolla oli tälläkin kertaa mielenkiintoista kuultavaa puhtaan järviluonnon merkityksestä eri elämänaloilla.

Tilaisuuden ohjelma aukeaa TÄSTÄ 

Kuultujen alustusten aineistot löytyvät otsikon Vesistön tila-alta 

Tilaisuudessa Puulan kalastusalue luovutti Suomen vapaa-ajan kalastajat ry:lle 1000 € stipendin Aki Hirvosen tekemän työn tukemiseen. Aki on jo vuosia innostanut nuoria  kalastusharrastuksen pariin ja opettanut heille kalankäsittelytaitoja.   KUVASSA Puulan kalastusalueen isännöitsijä Rauno Jaatinen luvuttaa stipendin Vapaa-ajankalastajien Janne Tarkiaiselle.

 

Puula Kalastus